Porsche Romania va lansa in Romania in a doua parte a anului viitor modelul Panamera, primul coupe cu patru usi din istoria Porsche.
“Vom lansa in a doua parte a anului viitor modelul Panamera in Romania”, a declarat, pentru Wall-Street, George Sanduleac, directorul marcii Porsche in Romania.

Sedan-ul Porsche va avea peste 5 metri lungime, va cantari circa 1.800 kg si va beneficia de trei versiuni de motorizare.

Panamera va fi produs din aprilie 2009 la uzina din Leipzig si va costa de la 81.000 de euro in versiunea entry-level, echipata cu motor V6 de 3,6 litri 300 CP, pana la 125.000 euro pentru versiunea cu motor V8 de 4,8 litri 405 CP sau 520 CP.

Porsche are o capacitate de productie de 26.000 unitati pentru modelul Panamera, dar va produce in primul an doar 20.000 de masini.

In functie de cererea existenta, Porsche va suplimenta sau nu productia lui Panamera.

Viitorul Panamera ar putea sa aiba si o gama de trei motorizari diesel 3.0 litri, un motor V8 de 4,2 litri TDI, imprumutat de la Audi, si un V12.

Noua gama, denumita Panamera, va constitui cea de-a patra in oferta companiei germane, alaturi de 911, Boxster si Cayenne.

Concurentii Panamera sunt Mercedes-Benz, Maserati, Aston Martin si Bentley.

Porsche Romania estimeaza anul acesta livrarea a 140 unitati marca Porsche, din care circa 35 autoturisme din seria 911.

Compania a lansat in Romania in septembrie 2008 patru modele noi, 911 Carrera si 911 Carrera S (Coupé si Cabriolet), la preturi ce pornesc de la 71.981 euro fara TVA pentru 911 Carrera Coupé si 80.836 euro fara TVA pentru 911 Carrera S Coupé.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri