Presedintele Traian Basescu a declarat, la Craiova, ca va discuta, miercuri, cu premierul Calin Popescu Tariceanu, inaintea sedintei de Guvern, despre suspendarea taxei de inmatriculare pentru autoturismele noi.
"Ceea ce se prefigureaza a fi o necesitate este ca masinile noi sa fie scutite de taxa de prima inmatriculare pentru a stimula cumpararea de masini noi, lucru care cred ca se va intampla dupa sedinta de guvern de miercuri. Asa cum a spus si premierul public, am avut o discutie cu el, vom mai avea inca una miercuri de dimineata, inainte de sedinta de guvern si probabil ca vom gasi solutii. De asemeni, solutia innoirii parcului, care sa sprijine industria autohtona, fie ca este Dacia astazi, fie ca va fi Ford incepand de la anul, acest program trebuie continuat si accelerat”, a spus Traian Basescu, citat de NewsIn.

Legat de vizita sa la Ford, presedintele a spus ca, la jumatatea anului viitor, cunsocuta firma va produce prima masina la Craiova, insa costurile investitiei pentru companie vor fi mai mari decat cele estimate initial, din cauza crizei economice mondiale.

„Interesul major a fost sa vad daca Ford aplica investitia asa cum a fost planificata. Am discutat si cu managementul si cu reprezentantii sindicatului. Primul meu mesaj a fost ca intre sindicat si management trebuie sa existe un parteneriat pentru ca aceasta investitie sa mearga mai departe. Mesajul principal pe care l-am primit de la managementul companiei este ca va continua investitia si ca nu se pune problema sistarii investitiei. Ce este de observat, pentru ca aici nu discutam despre o mica investitie, aceasta continua in conditii noi de creditare, cu un credit mai scump. De aceea am tinut sa ma intalnesc si cu sindicatele si m-a bucurat pozitia lor ca vor fi partenerii managerilor pentru ca primele masini sa iasa de la Ford Craiova in a doua parte a anului viitor, ceea ce sunt convins ca se va intampla”, a spus Traian Basescu.

Presedintele a mai precizat ca promisiunea guvernului de a reabilita infrastructura este in continuare in atentia managementului Ford.

„In acelasi timp, problema rezolvarii obligatiilor pe care si le-a asumat Guvernul Romaniei este un alt subiect in atentia managementului, imbunatatirea infrastructurii feroviare, rutiere, lucruri care trebuie facute. In acelasi timp, suportul pentru recalificarea fortei de munca sau pentru adaptarea calificarii fortei de munca la noile tehnologii, care sunt tehnologii de varf in lume. In concluzie, investitia merge inainte, iar anul viitor, in a doua jumatate, vom avea prima masina Ford la Craiova, lucru pentru care multumesc investitorilor si lui Ford”, a adaugat presedintele.

Totodata, Traian Basescu a mentionat ca uzina nu va face disponibilizari, ba dimpotriva, incepand cu luna ianuarie, va face angajari si traininguri. „Din decembrie, un nou modul de pregatire va fi gata pentru implementare, din ianuarie tot mai multi oameni vor fi pregatiti pentru noile tehnologii, dar nu cred ca in momentul de fata putem discuta despre angajari masive. Este o investitie in curs. Angajarile, probabil, vor fi mai consistente in apropierea inceperii productiei, ar pana atunci se gaseste forta de munca”, a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu s-a aflat, luni, intr-o vizita la Uzina Ford, pentru a se interesa de evolutia investitiilor. Vizita sa a facut parte dintr-o actiune mai ampla, acesta aflandu-se in cursul zilei de luni si la uzina Dacia Pitesti si la combinatul Oltchim Valcea, unde a discutat cu administratiile solutii pentru contracararea efectelor crizei economice si asigurarea locurilor de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri