O filiala imobiliara a producatorului japonez de masini Toyota a prezentat marti un nou sistem de protectie a cladirilor fata de seisme, inspirat partial din modul cum sunt concepute suspesiile la masini.
Toyota Home va propune incepand din primavara viitoare in Japonia pavilioane dotate cu aceste noi sisteme de amortizare a miscarilor telurice, raspunzand astfel unei preocupari majore a japonezilor care isi construiesc case.

"Gratie acestui dispozitiv (care foloseste pistoane cu ulei pozitionate in patru puncte ale cladirii), miscarile de la suprafata sunt transformate in miscari circulare, care sunt atenuate, ceea ce diminueaza cu 30% pana la 50% efectele resimtite la primul etaj", a rezumat Toyota Homes.

Potrivit testelor efectuate, aceasta tehnica permite unei case tipice, cu un etaj, sa reziste fara pagube mari la miscarile provocate de un seism de 6 sau 7 grade pe scara nipona, adica cel mai grav scenariu.

Japonia, arhipelag situat la imbinarea a patru placi tectonice, este afectata anual de peste 20% dintre cele mai violente cutremure inregistrate in lume. Japonia este insa si tara cea mai avansata in materie de tehnici antiseismice, mai ales dupa cutremurul de la Kobe, care a provocat moartea a peste 6.400 de persoane in 1995.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri