Seful Executivului a mentionat ca Guvernul va trimite Comisiei Europene o notificare privind aceasta masura, in care va fi explicata decizia Guvernului, fundamentata in primul rand pe necesitatea pastrarii locurilor de munca.

"Nu se pune problema protejarii industriei. Problema fundamentala este aceea a protejarii locurilor de munca. Consider ca este obligatia Guvernului sa protejeze locurile de munca", a declarat premierul.

Primul-ministru a precizat ca in aceasta dimineata a avut o discutie, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, pe tema gasirii unei solutii privind suspendarea taxei de poluare, dupa cum informeaza NewsIn.

In cadrul intalnirii, cei doi oficiali au impartasit aceeasi preocupare referitoare la faptul ca importul de masini second-hand a afectat vanzarile masinilor autohtone.

Citeste si:

Presedintele Traian Basescu a declara ca e posibil ca suspendarea aplicarii taxei de prima inmatriculare pentru autovehiculele noi sa fie valabila mai mult de sase luni."Cred ca va fi pe mai mult de sase luni. Si eu nu discut daca este buna sau rea, ci spun ca este necesara. Punct", a spus Basescu.

In timpul vizitei la uzinele Dacia Pitesti, efectuate luni, Basescu a spus ca a discutat cu conducerea uzinei "un set de masuri pe care noul guvern ar trebui sa il ia pentru a stimula productia la Dacia", vorbind pentru prima data de posibilitatea suspendarii taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi. "As mentiona suspendarea temporara a aplicarii taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi, continuarea asa-numitului program "Rabla", supravegherea inmatricularii ilegale a autoturismelor "second-hand" si, bineinteles, creditarea furnizorilor pentru uzinele Dacia", a detaliat Traian Basescu.

Presedintele a adaugat ca trebuie luata in calcul si pozitia Comisiei Europene, insa si-a afirmat increderea ca o astfel de masura poate fi aplicata.