UZEAR este format din 35 de jurnalisti, 21 din tara si 14 din Bucuresti, specializati in domeniul auto de la publicatii locale si nationale, din presa scrisa, online, radio si TV.

Proiectul “eco 7 plus” cuprinde urmatoarele puncte:

1.Desfintarea taxei atat pentru masinile noi cat si pt cele uzate.

2. Introducerea impozitului anual la automobile si camioane functie de emisiile de CO2 ( intre capacitate cilindrica, consum si emisii este o relatie exacta, la benzina: consum x 23,8 ; la diesel: consum x 26,5 ) si functie de norma de poluare. Impozitul sa se calculeze in felul urmator: pana la 100 gr/km impozitul sa fie zero. Pentru fiecare gram care depaseste nivelul de 100 sa se perceapa un impozit diferentiat functie de tipul combustibilului, astfel:
- la diesel 3,75 RON / 1 gr
- la benzina 1,40 RON / 1 gr
la care sa se adauge o valoare fixa pentru fiecare grad de poluare ( Euro1 …Euro5).

3. Introducerea la motorete, ATV-uri, motociclete a impozitului anual calculat numai functie de valoarea de CO2.

Citeste si:

4. Suspendarea pentru un an de la plata impozitului a masinilor noi care au valoarea de CO2 sub 175 gr/km.

5. O parte din impozitele colectate sa fie folosite la finantarea programului de reanoire a parcului auto.

6. Introducerea plachetelor verzi, galbene, rosii si delimitarea zonelor din orase unde se poate circula cu placheta respective.In cazul motoarelor diesel placheta verde sa o obtina numai motoarele dotate cu filtru de particule.

7. Cresterea exigentei RAR la omologarea pentru prima inmatriculare.

Anul acesta, UZEAR a desemnat Dacia Sandero - "Masina Anului 2009" in Romania, VW Tiguan - "SUV-ul Anului 2009" in Romania si Jaguar XF - "Designul Anului 2009".