Directorul general al producatorului de Automobile Dacia, Francois Fourmont, considera ca piata de masini noi ar putea sa scada anul viitor cu peste 20% comparativ cu 2007, la 250.000 de unitati, nivel inregistrat de piata romaneasca in anul 2005.
“Daca nu se intampla nimic, ne putem imagina ca in 2009 piata ar putea sa scada in jurul a 250.000 de masini noi, adica sa revina la nivelul din 2005”, a declarat Fourmont, la evenimentul de premiere "Masina Anului 2009" in Romania - castigat de Dacia Sandero, organizat de catre Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR).

Directorul Dacia este de parere ca “textul actual incurajeaza importul de masini vechi foarte poluante si foarte nesigure”.

De asemenea, Brent Valmar, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), a precizat saptamana trecuta ca anul acesta piata de autoturisme noi ar putea ajunge la 275.000 unitati, iar la anul la cel mult 250.000 de masini, reprezentand o scadere de 9%.

APIA vrea ca urmatorul program Rabla care va incepe la 1 ianuarie 2009 sa nu fie limitat la numarul de masini, la marci de autoturisme si sa fie continuu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri