Planul Uniunii Europene (UE) de stimulare a economiei prevede ca Banca Europeana pentru Investitii (BEI) sa contribuie cu 2 miliarde euro la sprijinirea sectorului auto din Uniune, afectat de criza financiara, conform unui document oficial, obtinut de Reuters, citat de NewsIn.
Documentul atesta ca UE a propus un parteneriat intre institutii publice si private, pentru ajutorarea sectorului auto in actiunea de sporire a tehnologiei folosite de autovehiculele ecologice si reducere a taxelor pentru masinile eco. Potrivit aceluiasi document, BEI va acorda un credit de 2 miliarde euro.

Totodata, Germania a refuzat propunerea UE ce prevedea ca statele membre sa reduca taxele pentru cetatenii cu venituri mici si taxa pe valoarea adaugata (TVA).

"Cererea Comisiei Europene legata de reducerea taxelor in cazul cetatenilor cu venituri mici si a TVA-ului pentru serviciile care necesita multa forta de munca nu are sprijinul Germaniei", se arata in document.

Acesta confirma ca Comisia Europeana a propus 130 milarde euro pentru stimularea economiei, suma ce reprezinta aproximativ 1% din produsul intern brut (PIB) al Uniunii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri