Toyota Motor, cel mai mare constructor japonez de automobile, a confirmat joi ca nu va reinnoi contractele de munca a 3.000 de angajati temporari din Japonia, in incercarea de a-si adapta forta de munca la grava degradare a pietei auto mondiale.

Toyota lasase deja sa se inteleaga, in 6 noiembrie, ca va disponibiliza jumatate dintre cei 6.000 de muncitori cu contracte temporare, din Japonia, si a coborat drastic previziunile pentru anul financiar 2008-2009, din cauza scaderii cererii din Statele Unite si Europa, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Nu vom reinnoi la finalul lunii martie contractele pentru 3.000 de angajati temporari, dintre cei 6.000 cati aveam in octombrie. Am oprit seria de angajari din luna iunie", a declarat vineri un purtator de cuvant al Toyota. Compania a motivat masura prin mai multi factori, in principal o incetinire a vanzarilor si situatia economica actuala.

Toyota se alatura astfel companiilor Mazda, Nissan si Isuzu pe lista constructorilor japonezi ce au anuntat reduceri ale numarului locurilor de munca din Japonia, pentru a face fata crizei economice.

Mazda si Isuzu au anuntat joi ca nu vor reinnoi 1.300 de contracte temporare de munca, iar Isuzu alte 1.400.
Grupul Nissan, partener al companiei franceze Renault, a anuntat la randul sau, la finalul lunii octombrie, ca va suspenda 3.500 de locuri de munca in Statele Unite, Spania si Japonia.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Toyota recheama in service un milion de automobile hibride