Constructorul de automobile Nr. 1 din Europa vrea sa intrerupa, astfel, productia la uzina principala de la Wolfsburg timp de trei saptamani, pana la Craciun, a declarat un purtator de cuvant, anunta NewsIn.

Subiectul este "in discutii" cu reprezentantii salariatilor, a precizat purtatorul de cuvant, citat de AFP.
Decizia, care afecteaza 16.000 de salariati, ar putea fi aplicata din 18 decembrie pana in 11 ianuarie, iar lanturile de productie ar putea, de asemenea, sa fie suspendate "in anumite sectoare" pe 5 decembrie, a adaugat purtatorul de cuvant al grupului.

In paralel, Porsche, care deruleaza operatiuni de preluare a controlului companiei Volkswagen, a anuntat masuri similare.

Citeste si:

Dupa ce a suspendat productia timp de sapte zile la fabrica de la Zuffenhausen, Porsche prevede noi perioade de intrerupere, care totalizeaza sapte zile pana la sfarsitul lui ianuarie 2009, potrivit unui comunicat al companiei producatoare de masini sport.

"Porsche nu se poate sustrage tendintei actuale de scadere a pietei auto", atrage atentia comunicatul grupului.
Tendinta aceasta se manifesta si la Volkswagen. Chiar daca grupul va rezista mai bine decat concurentii sai in fata crizei, nu o poate evita.

"Volkswagen nu poate evita situatia generala, dificila, care caracterizeaza piata auto", a explicat purtatorul de cuvant al Volkswagen. Obiectivul grupului este sa nu aiba prea multe masini pe stoc, mai scrie AFP.
Numerosi producatori auto, printre care Opel, Daimler si BMW, au anuntat masuri asemanatoare in ultimele saptamani.