Dealerul BMW Motor AG a inaugurat un complex auto la Pitesti, in urma unei investitii de 5 milioane euro si intentioneaza sa deschida in cel mult trei ani inca o reprezentanta in Romania, in zona de sud a tarii.
“Am investit 5 milioane euro intr-un complex auto, pe o suprafata construita de 3.000 metri patrati, care include un showroom de 800 metri patrati, iar restul este service, depozit de piese de schimb, birouri, pe o suprafata de 12.800 metri patrati de teren“, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Prodanel, directorul general Motor AG.

Complexul auto Motor AG poate expune pana la 10 automobile in showroom si ofera un service cu o capacitate de 12 automobile, precum si o zona pentru masini BMW rulate de compania din Germania.

“ Din ianuare implementam BMW Premium Selection (BPS), un sistem de comercializare a masinilor rulate, care provin din reteaua BMW AG, sunt masini folosite in cadrul companiei BMW din Germania”, a precizat oficialul Motor AG.

Compania din Pitesti a investit 2,5 milioane euro, in echipamente, in training-ul echipei de service si vanzari, in stocul initial de automobile.

Compania estimeaza pentru 2009 o cifra de afaceri de 6,5 – 8 milioane euro.

Din 2005 pana in prezent compania a vandut 250 de unitati, iar tinta pentru anul viitor este de 150 de unitati.

Cele mai multe comenzi primite de compania din Arges, Motor AG, sunt pentru modelul BMW X5, care are circa 70% din livrari.

"In acest moment avem lansat un numar de 35 de comenzi, din toata gama, iar pretul mediu pe unitate depaseste 55.000 de euro. Masinile care urmeaza sa fie livrate sunt BMW X5, Seria 7, Seria 6", a adaugat directorul Motor AG.

Cel mai scump model comandat de clientii Motor AG este BMW 750Li la un pret de lista de 104.000 de euro fara taxe. Pentru noul BMW Seria 7, distribuitorul BMW din Arges are deja 4 comenzi.

Motor AG Pitesti are 21 de angajati in departamentele de vanzari, marketing, back office si after sales.

Potrivi Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), judetul Arges este a doua piata din provincie dupa Constanta.

Motor AG Pitesti este disponibil pentru livrari BMW si in judetele Valcea, Olt, chiar si Bucuresti.

BMW Group Romania, reprezentanta marcilor premium BMW si Mini in Romania, a lansat in noiembrie cea de-a cincea generatie a limuzinei Seria 7, la preturi incepand de la 62.200 euro pana la 78.800 euro fara TVA.

Potrivit BMW Group Romania, in anul 2008 se estimeaza comercializarea unui numar de aproximativ 3.000 din autovehiculele, iar dintre acestea, circa 2.000 vor fi echipate cu sistemul EfficientDynamics.

Vanzarile BMW pe piata romaneasca au crescut anul trecut cu 65%, la 2.727 de unitati, cel mai bine vandut model fiind modelul de teren X5, cu 809 unitati.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F