Producatorul de automobile de lux Rolls-Royce Motor Cars, afectat la randul sau de criza economica, a anuntat vineri ca reduce 40 de posturi la uzina Goodwood din Marea Britanie si ca opreste productia pentru cinci saptamani, ca urmare a "incetinirii" vanzarilor, relateaza AFP.
Compania, preluata in 2003 de grupul german BMW si care are 900 de salariati la uzina din Marea Britanie, a precizat ca pana in prezent a rezistat relativ bine la criza economica, mizand in continuare pe o crestere cu doua cifre a activitatii sale din trimestrul al patrulea.

"Incepem, cu toate acestea, sa observam o incetinire a ritmului de vanzare din anumite regiuni ale lumii si ne vom adapta, prin urmare, productia la aceste conditii", a anuntat Rolls-Royce, potrivit NewsIn.

In afara de cele 40 de slujbe cu statut interimar pe care le desfiinteaza, Rolls-Royce Motor Cars a decis sa intrerupa productia timp de cinci saptamani, din 22 decembrie pana in 25 ianuarie.

Dave Osborne, membru al sindicatului britanic Unite, a comentat ca aceasta decizie arata ca "nici Rolls-Royce nu este scutit de criza economica mondiala" si a cerut guvernului britanic sa ia masuri ca sa ajute sectorul auto sa faca fata scaderii vanzarilor si scumpirii creditelor.

Joi, ministrul britanic al comertului, Peter Mandelson, i-a primit, la cererea lor, pe reprezentantii industriei auto, pentru o reuniune de criza, si s-a angajat sa conlucreze cu acestia cu privire la elaborarea unui set de masuri de urgenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri