Traficul va alterna in capitala Belgiei incepand de la 1 ianuarie 2009, in functie de paritatea ultimei cifre de pe placutele de inmatriculare ale masinilor, cand poluarea devine mai ridicata, decizie luata de guvernul de la Bruxelles, potrivit presei belgiene.

Potrivit statisticilor, perioadele cu poluare maxima sunt rare. Nivelul 1 de poluare este atins de doua sau tre ori pe an. Nivelul 2 apare odata la 2 ani si jumatate, iar nivelul extrem nu a fost niciodata atins in Bruxelles.

Cand primul nivel al poluarii va fi atins, viteza autovehiculelor va fi limitata la 50 km/h in Capitala belgiana si la 90 km/h pe autostrada orasului (ring).

Pentru nivelul 2, traficul va alterna, in functie de paritatea ultimei cifre de pe placutele de inmatriculare ale masinilor. Camioanele vor fi interzise in trafic in orele de varf.

Exceptii vor fi facute pentru salvari, taxiuri, masini electrice.

Pentru a fi facilitata mobilitatea in Bruxelles, reteaua de autobuze va fi marita si va avea o banda de circulatie proprie.

In caz de poluare extrema, toate masinile vor fi interzise in circulatie.

Masurile pentru diminuarea poluarii nu sunt luate doar pentru trafic, de aceea fabricile care scot 7-9% emisii de fum, vor trebui sa functioneze la sub 21 de grade celsius.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
O țară obligă benzinăriile să instaleze stații pentru mașini electrice
Setari Cookie-uri