Volvo: O eventuala vanzare a firmei de catre Ford, justificata

Un purtator de cuvant al Volvo a precizat ca Ford, compania-mama americana, ar putea vinde producatorul auto suedez si ca o astfel de decizie ar fi considerata drept justificata, relateaza AFP.

"Intelegem ca Ford analizeaza diferite optiuni si, data fiind situatia economica in general critica si cea grava din sectorul auto, intelegm si aceasta posibilitate", a declarat pentru AFP Maria Bohlin, purtator de cuvant al Ford.

Producatorul american Ford a anuntat luni ca va lua in considerare mai multe scenarii pentru subsidiara suedeza Volvo Car, inclusiv cel al unei cesiuni, dar decizia finala nu va fi luata decat in decurs de cateva luni, scrie NewsIn.

Maria Bohlin a indicat ca Volvo Cars nu a primit, deocamdata, nicio instiintare in acest sens si a reiterat ca un astfel de scenariu face demult obiectul speculatiilor. Atat Volvo, cat si compania sa mama se confrunta cu probleme grave, ca urmare a crizei financiare mondiale.

Ford a cumparat Volvo Cars in 1999.

In Romania, producatorul auto american a preluat uzina de automobile de la Craiova, la care urma sa inceapa productia la inceputul anului viitor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
L. Bode: Până la finele anului vom avea în lucru peste 250 km de autostrăzi
Setari Cookie-uri