Inmatricularile de masini noi au scazut in Germania cu aproape 18% in noiembrie, indicand ca prima economie europeana ar putea inregistra in 2008 cel mai slab an in ceea ce priveste vanzarile auto, de la reunificarea din 1990.
Temperarea cresterii economice, care a dus la scaderea cererii pe piata de profil, a redus numarul inmatricularilor de masini noi la 233.800 unitati in noiembrie, conform datelor asociatiei constructorilor straini de masini, VDIK.

"Criza economica s-a inrautatit dramatic, conform asteptarilor", a declarat presedintele VDIK, Volker Lange, estimand ca vanzarile din 2008 vor atinge cel mai mic nivel din 1990.

Producatorii auto din Asia si Europa s-au confruntat saptamana aceasta cu o scadere a vanzarilor, in contextul in care recesiunea a dus la o reducere drastica a cererii.

Statisticile VDIK au indicat o scadere anuala cu 1,5%, la aproximativ 2,86 milioane unitati, a inmatricularilor de masini noi, in primele 11 luni din 2008, in Germania.

Comisia Europeana a promis ca va sprijini financiar industria auto, fondurile provenind dintr-un pachet de stimuli economici in valoare de 200 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri