Toyota reduce primele acordate managerilor

Toyota Motor Corp., al doilea producator auto mondial, a redus marti, pentru prima data, primele acordate in preajma sarbatorilor de iarna, pentru aproximativ 8.700 de manageri din Japonia, in contextul in care recesiunea globala a afectat cererea de pe piata auto, anunta Bloomberg.

Compania a redus primele cu aproximativ 10%, potrivit unui purtator de cuvant al grupului, pentru prima data din 1998, cand a fost introdus un nou sistem de plata. Acesta a refuzat sa ofere detalii despre suma economisita in urma acestei masuri, potrivit NewsIn.

Toyota are aproximativ 69.000 de angajati in Japonia.

Producatorul nipon a redus tintele de profit cu 56% luna trecuta, ceea ce a dus la o intrunire de urgenta a comitetului, organizata de presedintele Toyota, Katsuaki Watanabe, in vederea reducerii costurilor si revizuirii tuturor proiectelor noi.

Toyota, Nissan Motor Co. si Honda Motor Co. reduc numarul angajatilor temporari, in contextul in care vanzarile auto au scazut luna trecuta cu cea mai mare rata din ultimii 34 ani, in Japonia. Titlurile companiei au pierdut 53% anul acesta, avand cea mai slaba performanta din 1975.

Producatorii auto din toata lumea reduc costurile, in contextul in care criza creditelor a blocat accesul la imprumuturi, ceea ce a dus la o scadere a vanzarilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri