Ford a prezentat un plan de restructurare Congresului american

Producatorul american de automobile Ford a prezentat marti in fata Congresului un plan de restructurare care include un salariu anual de 1 dolar pentru directorul general al companiei si noi concesii sindicale, ca sa obtina o linie de creditare de 9 miliarde dolari.

Ford, companie afectata grav de criza creditelor, a publicat pe pagina sa de internet liniile principale ale unui plan strategic, solicitat de Congres inainte de a debloca fonduri publice, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Reprezentantii Ford au cerut o linie de creditare de 9 miliarde dolari, pe care nu o vor folosi decat in caz de nevoie. Grupul Ford este considerat ca fiind cel mai putin afectat dintre cele trei mari companii producatoare auto din SUA - Big Three -, motiv pentru care a anuntat ca "spera sa reuseasca sa se restructureze fara sa se atinga de creditarea pe care o poate acorda Congresul".

Cat priveste cheltuielile, Ford a precizat ca reprezentantii sai negociaza cu cei ai sindicatului UAW, cu scopul de a reduce si mai mult structura sa de costuri.

Directorul general al Ford, Alan Mulally, care a cerut o remuneratie de 28 milioane dolari anul trecut, a aratat ca este gata sa accepte venituri simbolice de 1 dolar pe an.

In ceea ce priveste produsele sale, Ford a promis sa investeasca 14 miliarde dolari in tehnologii noi, ca sa accelereze constructia de automobile, iar din 2010 a celor electrice.

In contextul estimarilor actuale cu privire la activitatea Ford, care inregistreaza pierderi din 2006, compania mizeaza in sfarsit pe o revenire la echilibru, adica la rentabilitate, pana in 2011.

Ford este prezenta si pe piata romaneasca, unde a preluat in acest an uzina de automobile de la Craiova, care urma sa produca primele autovehicule la inceputul anului viitor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro a intrat pe traseu, în București
Setari Cookie-uri