Piata auto din Romania a scazut in luna noiembrie cu 50-55%, a declarat la Titu, directorul general al societatii Dacia Romania, Francois Fourmont, precizand ca este vorba de estimarile oficialilor societatii.

Francois Fourmont a mai precizat ca in aceasta perioada dificila pentru industria auto Renault acorda o mai mare importanta continuarii proiectului de la Titu, judetul Dambovita, unde constructorul de autoturisme dezvolta un centru tehnic de testare a vehiculelor Renault.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, la finalul vizitei de la Centru Tehnic Titu ca realizarea proiectului este in grafic si a estimat ca a fost realizat, pana in prezent, in proportie de 40%.

"Este foarte important sa punem accentul pe investitii in aceasta perioada. (...) Productia este oprita astazi la Dacia prin urmare trebuie sa se ia masuri de adaptare a ciclului de fabricatie la evolutia pietei", a declarat Tariceanu.

Producatorul auto Renault, care detine marcile Renault, Dacia, Samsung, are 80.000 de angajati, iar statul francez detine o participatie de 15% in cadrul grupului. Compania a anuntat recent ca va disponibiliza 6.000 de angajati in Europa, dintre care 4.900 in Franta.

Renault detine din 1998 in Romania uzinele Dacia Renault si a inceput, in 18 septembrie, constructia unui Centru de Tehnologie la Titu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Renault anunţă blocarea creșterii de producție în România
Setari Cookie-uri