Producatorul auto american Ford a anuntat luni ca va suspenda pentru o luna productia la uzina din Rusia, in contextul in care criza financiara diminueaza cererea de automobile, relateaza Reuters.
Ford a anuntat ca linia de asamblare va fi oprita din 24 decembrie pana in 21 ianuarie, din cauza vacantei de Anul Nou si a necesitatii de a micsora volumele de productie in decembrie si ianuarie, potrivit NewsIn.

"Decizia de a opri temporar productia la uzina din Rusia a fost luata din cauza conditiilor generale de pe piata si a revizuirii in jos a estimarilor pentru vanzarile de automobile", potrivit unui comunicat al Ford.
Angajatii vor primi doua treimi din salariu, cat timp va fi suspendata productia, iar Ford va amana lansarea productiei modelului Mondeo pentru martie 2009.

Ford produce aproape 70.000 de automobile, model Focus, la singura uzina din Rusia, in apropiere de Sankt Petersburg.

Luna trecuta, producatorul francez de automobile Renault anuntase ca va opri pentru doua saptamani linia de asamblare de la fabrica moscovita, in conditiile diminuarii cererii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri