Producatorul de componente auto Faurecia va concedia 1.215 salariati

Producatorul francez de componente auto Faurecia va concedia 1.215 de salariati in perioada 2009-2011 in activitatea de scaune pentru automobile , dintre care 700 anul viitor.

Planul de concedieri vizeaza cele noua fabrici din Franta ale Faurecia Sieges d'Automobiles (FSA), potrivit conducerii companiei, anunta AFP, conform NewsIn. La sfarsitul lui noiembrie, FSA avea 5.178 de salariati.

Faurecia explica, in comunicat, ca incepe o "redimensionare" a activitatilor sale, ca urmare a "dimensiunii si vitezei cu care activitatea a scazut in trimestrul al treilea".

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat saptamana trecuta un plan de relansare de 26 miliarde euro pentru economia franceza, dintre care 1,5 miliarde euro vor fi alocate pentru industria auto, afectata grav de criza.

Pe data de 28 noiembrie, Faurecia anunta ca va inchide cele mai multe dintre cele 37 de fabrici din Franta in cea mai mare parte a lunii decembrie, ca urmare a scaderii cererii din partea producatorilor auto si a diminuarii vanzarilor de masini, potrivit Reuters.

Faurecia este prezenta din 2003 pe piata romaneasca, detinand o fabrica la Talmaciu, in apropiere de Sibiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri