"Decizia a fost luata in urma scaderii cererii, in principal in pietele importante din Europa Occidentala", a explicat Jaroslav Cerny, purtator de cuvant al Skoda.

Potrivit acestuia, decizia a fost luata joi seara, in cadrul unei intruniri a conducerii companiei cu sindicatele, ce a avut ca tema contractul colectiv de munca, anunta NewsIn.

Productia fabricii Skoda din Mlada Boleslav va fi intrerupta vinerea, iar cea a fabricii din Kvasiny, unde este produs modelul Roomster, urmeaza sa fie oprita lunea, a precizat purtatorul de cuvant.

Citeste si:

In zilele in care productia va fi oprita, salariatii Skoda Auto vor avea salariul redus cu 25%, a mai spus Cerny.
Totodata, productia celui mai mare exportator ceh va fi oprita intre 18 decembrie si 12 ianuarie, asa cum a prevazut Volkswagen si pentru uzina din Wolfsburg, in nordul Germaniei.

"Din punctul meu de vedere, limitarea productiei este mai buna decat disponibilizarile. Este vorba, desigur, de o reactie la situatia din pietele occidentale", a declarat directorul Asociatiei cehe a industriei automobilelor (SAP), Antonin Sipek.

SAP a prevazut pentru urmatoarele luni pana la 13.500 de disponibilizari in sectorul auto local. Ministrul ceh de finante, Miroslav Kalousek, a exclus miercuri un viitor ajutor pentru industria auto, in contextul crizei financiare.