Constructorul ceh de automobile Skoda Auto, parte a grupului Volkswagen, a anuntat ca va practica, incepand din ianuarie pana in iunie 2009, o saptamana de lucru de patru zile, din cauza scaderii cererii, in contextul actualei crize financiare mondiale.
"Decizia a fost luata in urma scaderii cererii, in principal in pietele importante din Europa Occidentala", a explicat Jaroslav Cerny, purtator de cuvant al Skoda.

Potrivit acestuia, decizia a fost luata joi seara, in cadrul unei intruniri a conducerii companiei cu sindicatele, ce a avut ca tema contractul colectiv de munca, scrie AFP, citat de NewsIn.

Productia fabricii Skoda din Mlada Boleslav va fi intrerupta vinerea, iar cea a fabricii din Kvasiny, unde este produs modelul Roomster, urmeaza sa fie oprita lunea, a precizat purtatorul de cuvant.

In zilele in care productia va fi oprita, salariatii Skoda Auto vor avea salariul redus cu 25%, a mai spus Cerny.
Totodata, productia celui mai mare exportator ceh va fi oprita intre 18 decembrie si 12 ianuarie, asa cum a prevazut Volkswagen si pentru uzina din Wolfsburg, in nordul Germaniei.

"Din punctul meu de vedere, limitarea productiei este mai buna decat disponibilizarile. Este vorba, desigur, de o reactie la situatia din pietele occidentale", a declarat directorul Asociatiei cehe a industriei automobilelor (SAP), Antonin Sipek.

SAP a prevazut pentru urmatoarele luni pana la 13.500 de disponibilizari in sectorul auto local. Ministrul ceh de finante, Miroslav Kalousek, a exclus miercuri un viitor ajutor pentru industria auto, in contextul crizei financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri