BMW Group va prezenta noul roadster BMW Z4 si primele modele hibrid X6 si Seria 7, la editia 2009 a Salonului Auto International din America de Nord (NAIAS), ce va avea loc la Detroit, potrivit companiei.
Cu accent pe premiera mondiala a noului BMW Z4 si pe prezentarea conceptelor de propulsie ale viitorului, BMW Group va expune noutatile anului urmator la salonul auto de la Detroit in perioada 11–25 ianuarie 2009.

Noul BMW Z4 este primul roadster BMW care propune un hardtop retractabil. Acoperisul din doua piese, realizat din panouri de aluminiu foarte usoare, se deschide si se inchide complet automat, in numai 20 de secunde.

Chiar de la inceput sunt disponibile trei versiuni de motorizari, toate de sase cilindrii in linie. Puterea motoarelor poate fi 150 kW/204 CP la BMW Z4 sDrive23i, 190 kW/258 CP la BMW Z4 sDrive30i si atinge un maxim de 225 kW/306 CP la BMW Z4 sDrive35i.

In functie de modelul ales, motoarele sunt echipate cu gestiunea complet variabila a supapelor valvetronic sau cu tehnologia Twin Turbo si High Precision Injection. Varful de gama este disponibil cu o cutie de vieze manuala cu sase trepte sau cu transmisa BMW Sport Automatic, cu sapte trepte operare cu dublu ambreiaj.

Dynamic Drive Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) figureaza in dotarea standard a noului BMW Z4, ceea ce permite conducatorului ca, la atingerea unui singur buton, sa regleze comportamentul automobilului in trei trepte, in functie de preferintele sale. Optional este oferita suspensia BMW Adaptive M, completata de un reglaj electronic al amortizoarelor.

Un alt punct de interes la standul BMW de la Detroit este tehnologia ActiveHybrid care utilizeaza o combinatie inteligenta a motorului cu combustie si a transmisiei electrice pentru o reducere subtsantiala a consumului de combustibil. Aceasta tehnologie va fi gata pentru productia de serie in cursul anului 2009.

La NAIAS 2009 va fi prezentat BMW Concept Seria 7 ActiveHybrid, cu propulsor pe benzina cu opt cilindri si un motor electric integrat in carcasa transmisiei pentru a oferi un plus de putere, si BMW Concept X6 ActiveHybrid, care combina un motor cu opt cilindri si o propulsie electrica prin intermediul unei transmisii active inovatoare, in doua trepte.

La salonul de la Detroit vor fi expuse si noile modele Seria 7 si Seria 3.

Noul BMW Seria 7 vine cu doua motorizari pentru piata americana: un propulsor V8 pentru BMW 750i (300 kW/407 CP) si unul cu sase cilindri dispusi in linie pentru BMW 740i (240 kW/326 CP), ambele cu tehnologia Twin Turbo si High Precision Injection (injectie de mare precizie).

BMW 335d si BMW X5 xDrive35d sunt propulsate de BMW Advanced Diesel cu tehnologie Blue Performance, dispun de Reductie Catalitica Selectiva (SCR) pentru reducerea oxizilor de azot (NOX), astfel ca amble modele indeplinesc standardele pentru o lansare la nivel national in toate cele 50 de state ale SUA.

Editia din acest an a Salonului de la Detroit va marca aniversarea BMW X5 care a fost prezentat la NAIAS cu exact 10 ani in urma.

Expozitii auto sunt organizate la Detroit de mai bine de 100 de ani, iar NAIAS 2009 va marca al 21-lea an in care salonul international are loc in capitala americana a automobilelor. Organizatorii si cei aproape 100 de expozanti din lumea intreaga se asteapta ca peste 700.000 vizitatori sa treaca in acest an pe la Cobo Center din Detroit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri