Volkswagen Autovehicule Comerciale prezinta in premiera mondiala prototipul unui pickup din clasa de 1 tona.

Prototipul ofera o perspectiva asupra celui de-al patrulea grup de segment de produse realizate de producatorul de autovehicule comerciale.

Productia noului pickup va incepe din toamna anului 2009 la fabrica Volkswagen „Pacheco“ din Argentina.

Echiparea pickup-ului cu patru usi si patru locuri a fost conceputa in urma discutiilor intense cu reprezentantii serviciilor de interventie si cu specialistii concernului in domeniul vehiculelor de interventie.

Prototipul care masoara 5,18 metri lungime nu are la baza platforme deja existente pentru alte modele ale concernului.

Vor fi utilizate propulsoare turbodiesel Common Rail (TDI).

Citeste si:

Modelul pickup transpune in practica noul ADN al designului Volkswagen, prezentat pentru prima data de catre divizia de autoturisme a concernului cu privire la Scirocco si la cea de-a sasea generatie lansata recent a modelului Golf.

Sistemul de radionavigatie este controlat cu ajutorul unui touchscreen multifunctional, precum si a unitatii de comanda Infotainment. Este integrat in mod suplimentar o statie radio CB, precum si un meniu pentru toate functiile de climatizare.

Suplimentar fata de reprezentarea sub forma de harta si pictograme, exista si posibilitatea de a valorifica imaginile obtinute prin satelit.

La nivelul inferior sunt dispuse tastele pentru efectuarea setarilor corespunzatoare trenului de rulare si pentru tractiunea integrala (de exemplu blocarea diferentialului).

Platforma de incarcare a modelului pickup cu o lungime de 1,55 metri a fost conceputa special pentru a permite utilizarea in regiunile de coasta, fiind posibila incarcarea si pe lungime a unui euro-palet.