Autoliv opreste de sarbatori productia la cele doua fabrici din Romania

Autoliv, producatorul suedez de sisteme de securitate pentru industria auto, opreste productia la cele doua fabrici din Romania, Brasov si Lugoj, activitatea urmand sa inceapa pe 5 ianuarie.

“Inchidem de sarbatori cele doua fabrici, activitatea va fi reluata pe 5 ianuarie. Am avut in plan sa mai recrutam 300 de persoane pe langa cei 2.500 de angajati existenti insa am renuntat din cauza vanzarilor in scadere”, a declarat, pentru Wall-Street, directorului Autoliv Romania, Ionel Fierbinteanu.

Autoliv este pe piata romaneasca din 1997 si are fabrici de centuri de siguranta, chingi si generatoare de gaz pentru airbag-uri la Brasov.

Circa 80% din productia fabricilor este destinata exportului, in special constructorilor europeni (Volkswagen, Daimler-Chrysler), dar si celor americani (Ford) si britanici.

Pe piata romaneasca, firma Autoliv a livrat centuri de siguranta pentru toate modelele Automobile Dacia, dar si pentru modelul Cielo produs de Daewoo Automobile.

Compania Autoliv a deschis un centru de inginerie IT la Timisoara in 2006. Centrul din vestul Romaniei se ocupa cu design-ul sistemelor electronice de siguranta pentru automobile si onoreaza comenzi primite de filiala germana a Autoliv, cei mai mari clienti fiind BMW, Volkswagen, Mercedes si Opel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri