Romanii care detin masini mai vechi de 10 ani si sunt in stare de functionare pot depune cerere pentru scoaterea din circulatie a acestora, incasarea primei de casare de 3.800 lei si contractarea unei masini noi, potrivit ordonantei de urgenta privind reluarea in 2009 a Programului Rabla.

Astfel, potrivit actului normativ publicat in Monitorul Oficial 846 de miercuri, statul a redus cu 2 ani vechimea masinilor care pot fi date la casat, in cadrul programului de innoire a parcului auto national. Guvernul si-a justificat acest document prin dorinta de diminuare a poluarii aerului in marile orase, cauzata de gazele de esapament, "in scopul incadrarii emisiilor in valorile-limita admise la nivel european pentru aerul ambiental".

Prima de casare de 3.800 lei poate fi obtinuta o singura data si va fi scazuta din valoarea de achizitie a unui autoturism nou de la una dintre firmele acreditate in cadrul programului.

Programul va fi aplicat, in limita a 228 milioane lei, pana pe 11 decembrie 2009, guvernul anuntand ca intentioneaza sa scoata din uz 60.000 de autoturisme vechi cu grad mare de poluare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Debut in forta pentru programul Rabla