Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) ar putea accepta sa garanteze pana la 80% din imprumuturile contractate de Dacia si Ford de la Banca Europeana de Investitii (BEI), reprezentand cumulat 500 milioane euro, a declarat miercuri Eugen Teodorovici, secretar de stat in cadrul MEF.
"La nivelul ministerului inca nu a existat o discutie despre garantarea celor 500 milioane euro, dar este posibil ca in cazul in care Dacia va imprumuta 100 milioane euro, iar Ford va lua 400 milioane euro, sa garantam cu pana la 80% din sumele respective", a spus Teodorovici, potrivit NewsIn.

Ford a preluat, la inceputul acestui an, 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro, producatorul american angajandu-se atunci la investitii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii si la suplimentarea numarului de angajati.

Planul companiei prevedea, la preluarea uzinei, o productie anuala de 300.000 de vehicule si 300.000 de motoare pana in anul 2012. La uzina de la Craiova lucreaza 3.900 de oameni, planurile initiale Ford avand in vedere suplimentarea numarului acestora pana la 7.000-9.000 de angajati, dupa intrarea in productie a modelului de clasa mica.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, saptamana trecuta, ca statul roman trebuie sa acorde garantii Bancii Europene de Investitii, astfel incat institutia europeana sa finanteze proiecte precum Centrul Tehnologic Renault de la Titu, investitia Ford de la Craiova sau eventuala investitie Voestalpine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri