In primele 11 luni ale anului in curs, Autovit a comercialuzat pe piata autohtona un numar total de 76.751 automobile, acesta ducand la o crestere mica cuprinsa intre 20-25% fata de intervalul ianuarie-noiembrie al anului 2007 a precizat directorul de marketing, Dinu Nicolescu, citat de NewsIn.

Nicolescu a mai adaugat ca actuala criza economica a dus la o scadere a numarului de masini second hand in Romania, Autovit inregistrand pierderi de pana la 40% incepand luna septembrie a anului in curs pana in prezent.

"Nu avem momentan nici un fel de perspective comerciale pentru anul viitor, fiind la mana guvernului nu putem decat sa asteptam sa se definitizeze legea privind taxa de poluare si apoi vom actiona ca atare'', a mentionat Nicolescu.

Citeste si:

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) achizitia de autoturisme rulate a inregistrat, anul acesta, o crestere de aproape 100%, in 2008 comercializandu-se aproape 170.000 unitati, iar importul necontrolat de masini second hand este unul din principalele cauze ale fenomenului.

"Din cele 391.336 autovehicule vandute in Romania in primele noua luni ale anului, 168.339 unitati constituie numarul de masinilor rulate deja, procentul de masini second hand comercializate in tara crescand fata de anul trecut cu 98,5%", a precizat vicepresedintele APIA, Brent Valmar.