"Companiile straine de asamblare care lucreaza in Rusia pot conta, la randul lor, pe sprijin din partea statului", a declarat Putin, potrivit Interfax. "Bineinteles, acest lucru inseamna ca trebuie sa respecte integral cererile locale de productie", a precizat premierul rus. Ford, Hyundai, Volkswagen si Renault au, toate, activitati de asamblare a automobilelor in Rusia.

Modelul Logan al Renault, asamblat la o fabrica din afara Moscovei, este masina straina care se vinde cel mai bine in Rusia. Productia de la fabrica din afara Moscovei este oprita pentru doua saptamani in decembrie, din cauza scaderii cererii. Ford a anuntat ca va opri productia de la fabrica de asamblare din Sankt Petersburg pentru o luna.

Dintre masurile de sustinere propuse, Interfax l-a citat pe Putin declarand ca guvernul ar putea subventiona creditele auto pentru masinile fabricate pe piata interna care costa cel mult 350.000 de ruble (12.720 dolari) si garanta obligatiunile producatorilor auto, potrivit NewsIn.

Putin a spus ca agentiile guvernamentale ar trebui sa primeasca suma suplimentara de 12,5 miliarde ruble, ca sa isi completeze flotele auto cu masini fabricate pe piata interna, iar guvernul ar putea infiinta o companie de leasing cu un buget de 40 miliarde ruble, ca sa cumpere masini facute in Rusia.