Marca premium Lexus a vandut in Romania peste 170 de unitati in perioada ianuarie-noiembrie 2008, cu 16% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, peste 45% din livrari fiind masini hibride.
„Peste 45% din totalul de masini Lexus vandute pana la finalul lui noiembrie au fost variante de motorizari hibride. Compania estimeaza incheierea anului cu circa 185 masini vandute, ceea ce reprezinta o crestere de 15% fata de 2007”, au declarat oficialii Lexus.

In 2007 masinile hibride vandute de Lexus in Romania reprezentau 33% din totalul de vanzari.

In cazul modelelor cu motorizari pe benzina, respectiv hibride GS 450h, RX 400h si LS 600h, varianta hibrida a depasit in vanzari varianta obisnuita.

Cel mai de succes model hibrid este RX 400 h, primul SUV premium hibrid din lume. In cadrul categoriei, varianta hibrida a reprezentat peste 70% din volumul de vanzari total al modelului.

“Faptul ca modelele hibride au reprezentat aproape jumatate din vanzarile Lexus de anul acesta ne dovedeste ca, in Romania, clientii incep sa inteleaga avantajul principal oferit de Lexus Hybrid Drive. Ne asteptam ca acest procent sa creasca, cu atat mai mult cu cat modelele hibride beneficiaza acum de zero taxa de inmatriculare”, a declarat Anca Dumitrescu, Lexus Senior Brand Manager.

In afara categoriei hibride, cel mai bine vandut model Lexus in Romania a fost IS, in crestere fata de 2007.

Compania va lansa anul viitor noul Lexus RX, o varianta pe benzina RX 350 in primavara si o varianta hibrid RX 400h in vara.

Gama de motorizari hibride Lexus este reprezentata in Romania de urmatoarele modele: GS 450 h, SUV-ul premium hibrid RX 400 h si LS 600 h, cel mai puternic motor hibrid din lume. Cu o putere de 445 CP, acceleratie de la 0 la 100km/h in 6.3 secunde si consum mixt de 9.3l benzina. Lexus LS 600H a primit titlul de Best Car 2008 in cadrul Caesar Awards.

Lexus este prezent oficial in Romania incepand cu anul 2007, avand in prezent un showroom autorizat, in Bucuresti. Gama Lexus in Romania cuprinde cinci categorii, cu motorizari pe benzina, hibride si diesel: LS, GS, SC, IS si RX.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri