Un grup de cercetatori spanioli, care lucreaza pentru compania Ecofasa, au descoperit un nou biocarburant facut din resturi menajere cu ajutorul unei bacterii.

Noul tip de carburant este realizat printr-un proces biologic potrivit directorului executiv Ecofasa.

Din 10 kilograme de resturi menajere este produs un kilogram de biodiesel, potrivit Ecofasa.

Proiectul este in prezent in faza de dezvoltare, insa compania Ecofasa considera ca ar putea fi viabil in trei – patru ani.

Biocarburantii nu sunt unica sursa de energie regenerabila pentru inlocuirea petrolului in transporturi, insa reprezinta singura solutie pe termen scurt impotriva schimbarii climatice, potrivit unui putator de cuvant al Comisiei Europene.

Obiectivul stabilit de Comisia Europeana, in ianuarie 2007, prevedea majorarea cotei resurselor regenerabile folosite in transporturi, la 10% pana in 2020, nu numai pentru biocombustibili.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri