Autoliv, producatorul suedez de sisteme de securitate pentru industria auto, si-a reluat activitatea la cele doua fabrici din Romania, Brasov si Lugoj, dupa perioada vacantei de sarbatori.
“Autoliv Romania si-a reluat activitatea din 5 ianuarie cum a fost planificat. E prea devereme insa sa facem aprecieri referitor la volumul comenzilor pentru ca multi clienti au reluat tot azi activitatea”, a declarat, pentru Wall-Street, directorul Autoliv Romania, Ionel Fierbinteanu.

Compania a oprit in decembrie de sarbatori productia la cele doua fabrici din Romania. In prezent, firma are 2.500 de angajati.

Autoliv este prezenta pe piata romaneasca din 1997 si are fabrici de centuri de siguranta, chingi si generatoare de gaz pentru airbag-uri la Brasov.

Circa 80% din productia fabricilor este destinata exportului, in special constructorilor europeni (Volkswagen, Daimler-Chrysler), dar si celor americani (Ford) si britanici.

Pe piata romaneasca, firma Autoliv a livrat centuri de siguranta pentru toate modelele Automobile Dacia, dar si pentru modelul Cielo produs de Daewoo Automobile.

Compania Autoliv a deschis un centru de inginerie IT la Timisoara in 2006. Centrul din vestul Romaniei se ocupa cu design-ul sistemelor electronice de siguranta pentru automobile si onoreaza comenzi primite de filiala germana a Autoliv, cei mai mari clienti fiind BMW, Volkswagen, Mercedes si Opel.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri