Porsche Romania va lansa pe plan local in luna septembrie modelul Panamera, primul coupe cu patru usi din istoria Porsche, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii companiei.
Noul Porsche Panamera va fi prezentat pe 19 aprilie in cadrul Salonului Auto de la Shanghai, China.

Modelul Gran Turismo are peste 5 metri lungime, circa 1.800 kg si va fi disponibil pentru inceput cu un motor V8 aspirat si un motor V8 bi-turbo.

Panamera va fi produs din aprilie 2009 la uzina din Leipzig si va costa potrivit presei internationale de la 81.000 de euro in versiunea entry-level, echipata cu motor V6 de 3,6 litri 300 CP, pana la 125.000 euro pentru versiunea cu motor V8 de 4,8 litri 405 CP sau 520 CP.

In functie de model, este disponibila fie cutia de viteze manuala cu sase trepte, fie noua cutie de viteze PDK (cutie de viteze cu ambreiaj dublu) cu sapte trepte, care poate fi comandata optional pentru toate modelele Panamera, ce nu au prevazuta aceasta dotare in echiparea standard.

La cerere, Porsche ofera pentru Gran Turismo un pachet Sport Chrono, care face ca masina sa fie chiar si mai sportiva, permitand modelului Panamera sa atinga performante si mai ridicate.

Modelele Panamera echipate cu motoare V6 si V8 aspirate dispun de tractiune spate. Pentru versiunea de varf pe care este montat motorul turbo este disponibil sistemul PTM (Porsche Traction Management) cu tractiune integrala activa. Sistemul PTM este disponibil si pentru celelalte modele.

Pe langa suspensia standard din otel cu amortizoare variabile, ce asigura atat sportivitate cat si confort, pentru modelul Panamera este disponibila la cerere si noua suspensie pneumatica adaptabila, ce ofera un volum de aer suplimentar. Aceasta asigura o plaja larga de valori pentru caracteristica suspensiei, sporind astfel confortul si sportivitatea.

In modul Sport Plus suspensia pneumatica apropie si mai mult intreaga caroserie de sosea, imbunatatind comportamentul aerodinamic si pozitia centrului de greutate.

Optional, Panamera dispune de sistem PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control), ce compenseaza in mod activ inclinarea laterala a masinii la deplasarea in curbe si imbunatateste manevrabilitatea acesteia, in timpul deplasarii pe drum drept cu denivelari.

Datorita utilizarii unor oteluri foarte rezistente, a metalelor usoare precum aluminiul si magneziul si a materialelor plastice, greutatea a fost redusa in mod semnificativ pentru aceasta clasa, ceea ce asigura o scaderea a consumului de combustibil si o imbunatatire a comportamentului dinamic.

Porsche are o capacitate de productie de 26.000 unitati pentru modelul Panamera, dar va produce in primul an doar 20.000 de masini.

In functie de cererea existenta, Porsche va suplimenta sau nu productia lui Panamera.

Viitorul Panamera ar putea sa aiba si o gama de trei motorizari diesel 3.0 litri, un motor V8 de 4,2 litri TDI, imprumutat de la Audi, si un V12.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri