Vanzarile de automobile noi au scazut in Marea Britanie cu 21,2% in decembrie, in contextul in care toti producatorii auto din Europa sunt afectati de scaderea consumului, potrivit unor date anuntate astazi.

Societatea producatorilor si comerciantilor de automobile (SMTM) a anuntat ca inmatricularile de autoturisme noi au scazut cu o rata anuala de 21,2% in decembrie. Fata de 2007, a fost inregistrata o scadere cu 11,3%, cea mai slaba performanta a sectorului din 1991, relateaza Reuters.

"Incetinirea cresterii economiei mondiale, accelerata de criza din sectorul bancar si financiar, a creat conditii noi pentru industria auto britanica in 2008", a declarat Paul Everitt, directorul executiv al SMMT.

Acesta a estimat ca 2009 va fi un alt an dificil pentru industria auto, in contextul in care vanzarile si productia de automobile noi "va fi redusa semnificativ”, informeaza NewsIn.

Banca centrala a Marii Britanii a redus deja dobanda cheie la 2%, cel mai mic nivel din 1951 si va actiona din nou in acest sens, cel mai probabil, saptamana aceasta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Strabag va construi sectorul de autostradă Târgu Mureş - Ungheni
Setari Cookie-uri