Suzuki Ungaria a oprit productia la fabrica de la Esztergom, dupa ce mai multor consumatori industriali li s-a cerut sa suspende consumul de gaze naturale, in conditiile in care livrarile de gaze rusesti prin Ucraina au fost sistate, potrivit Portfolio.

Muncitorii de la uzina Suzuki au fost trimisi acasa, dar reprezentantii companiei spera sa reia productia incepand de luni, in conformitate cu declaratiile directorului de comunicare, Viktoria Ruska.

Fabricantul de tigle si caramizi Tondach va suspenda, de asemenea, productia la cinci unitati. Potrivit informatiilor detinute de Portfolio, Wienergberger, cel mai mare producator de caramizi din lume, se pregateste sa opreasca productia la fabrica de la Bataszek, desi nu a fost dat inca ordinul oficial in acest sens.

Gazprom a anuntat ca europenii nu mai primesc gaz pentru ca Ucraina a inchis si ultima dintre cele patru conducte de tranzit catre Europa. Compania ucraineana Naftogaz a explicat insa ca a fost nevoita sa sisteze complet tranzitul pe teritoriul tarii, pentru ca Rusia nu mai introducea gaze in conducte. Furnizarea de gaze destinate Ucrainei fusese oprita inca din 1 ianuarie.

Si marti, cand Ucraina a anuntat ca Rusia a redus drastic volumul de gaze pompat in conductele ucrainene si destinat consumatorilor europeni, Gazprom replicase ca reducerea presiunii in tarile europene este cauzata de fapt de partea ucraineana. Astfel, Rusia a acuzat Ucraina ca a inchis trei dintre cele patru gazoducte de tranzit de pe teritoriul sau, Urengoi-Pomary-Ujgorod, Progress si Soiuz.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si