Constructorul de automobile Dacia nu va modifica preturile la autoturisme, care au ramas neschimbate din septembrie 2006, potrivit lui Jacques Daniel, directorul comercial al Dacia-Renault.
"Nu ne-am propus sa reducem preturile modelelor Dacia si nici sa le majoram, intrucat in conditiile actuale de piata ar fi o sinucidere. Preturile Logan-urilor au ramas aceleasi din septembrie 2006”, a spus Jacques Daniel.

Cota de piata Dacia a coborat la circa 28%. “A fost o scadere brusca si continua. Global piata numai este aceeasi", a spus oficialul Dacia.

Dacia va prezenta in cursul acestui an noi motorizari pentru modelul Sandero, de 1,2 litri si 1,5 litri. “Lucram la noi motorizari mai mici si mai putin poluante. In lunile urmatoare vom avea si Sandero cu motor diesel”, a precizat Jacques Daniel.

In prezent, Dacia are in Romania un stoc de 10.000 de masini. Cele mai mari stocuri sunt in perioada iulie-august, dar si in momentul in care lanseaza un nou model.

Dacia a vandut anul trecut 257.594 de automobile, cu 11,7% mai mult fata de 2007, din care 84.708 unitati au fost comercializate in Romania si 172.886 unitati la export.

Vanzarile Dacia in Romania au totalizat anul trecut 84.708 unitati , in scadere cu 17% fata de volumul inregistrat in anul precedent.

Exporturile Dacia au atins 172.886 unitati, cu 34,6 % mai mult fata de 2007. Europa Occidentala ramane principala destinatie a exporturilor Dacia, cu peste 60 % din totalul livrarilor pe pietele externe.

Dacia va intra anul acesta pe 18 piete europene cu modelele utilitare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri