Compania de evaluare financiara Moody\'s Investors Service a anuntat ca a plasat sub revizuire cu perspectiva negativa ratingul \'Aa3\' privind datoriile grupului Honda, din cauza scaderii cererii pe piata de profil, in contextul crizei financiare actuale, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Piata auto din toate tarile dezvoltate se confrunta cu o recesiune, iar perspectiva sumbra asupra anului 2009 si aprecierea yenului ar putea limita profitabilitatea si fluxul de lichiditati ale celui de-al doilea producator auto nipon.

Luna trecuta, Honda a redus cu 67%, la 180 miliarde yeni (1,97 miliarde dolari), obiectivele privind profitul operational anual, pentru a treia oara in acest an fiscal.

Aprecierea yenului cu 26% in fata dolarului si cu 30% in fata euro din acest an a redus profiturile Honda, determinand compania sa reduca numarul locurilor de munca si salariile, precum si sa se retraga din competitia de Formula 1.

Compania a anuntat anterior ca va reduce productia fabricii din apropiere de Toyko cu 40.000 de vehicule, din cauza scaderii cererii pentru modelul Accord, mai ales pe piata europeana si din America de Nord. De asemenea, Honda va reduce productia cu 21.000 vehicule pe piata din Marea Britanie si cu 18.000 vehicule in Statele Unite.

Astfel, Honda va reduce productia din Marea Britanie cu un total de 53.000 de masini. La nivel global, constructorul japonez va scadea productia 150,000 de masini, in anul financiar 2008-2009.

La inceputul anului fiscal, in aprilie 2008, Honda avea ca obiectiv vanzarea a 4.14 milioane unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Moody's reconfirma ratingul de tara al Romaniei, cu perspectiva stabila
Setari Cookie-uri