Sindicalistii de la Dacia au organizat astazi un miting la Mioveni prin care cer Guvernului mentinerea taxei auto si a locurilor de munca din industria auto.
Acestia sunt ingrijorati ca vanzarile Dacia vor scadea, pe baza estimarilor care prevad ca piata auto va scadea in 2009.

Vanzarile Dacia au crescut cu 11,7% anul trecut

Dacia a fost pe plus anul trecut cu vanzari in crestere cu 12% fata de 2007, la 257.594 de automobile.

Exporturile Dacia au atins 172.886 unitati, cu 34,6 % mai mult fata de 2007. Doua treimi din vehiculele vandute in 2008 sub marca Dacia au fost inmatriculate in afara Romaniei. Compania a vandut anul trecut 84.708 unitati in Romania cu 17% mai putin decat in 2007.

Constructorul de automobile Dacia isi va suspenda activitatea pe o perioada de doua saptamani, in intervalul 26 ianuarie - 8 februarie 2009, ca urmare a cererii slabe, productia urmand sa fie reluata incepand cu data de 9 februarie 2009.

Prabusirea pietei romanesti de vehicule noi este provocata de efectele crizei financiare, care a redus accesul clientilor la credite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri