"In primul rand, ca economie emergenta, dar si in plina criza economica mondiala, Romania trebuie sa isi concentreze toate fortele pentru a-si mentine industria auto in stare de functionare. Desi a scazut cererea pe piata auto, in principal pe piata externa, trebuie sa gasim solutii astfel incat cererea interna pe piata auto sa ramana constanta", explica Mircea Geoana.

Presedintele PSD a punctat ca, in al doilea rand, este vorba despre "cei aproximativ 14.000 de angajati de la Mioveni care risca sa intre in somaj tehnic sau chiar sa ramana fara locurile de munca", dupa cum arata NewsIn.

"Partidul Social Democrat are o relatie speciala si naturala cu sindicatele si, prin urmare, trebuie sa avem in vedere si situatia speciala in care se afla acesti oameni", se precizeaza in finalul comunicatului.

Peste 5.000 de oameni au participat, marti, la mitingul organizat de Sindicatul Automobile Dacia, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor din oras.

Citeste si:

La mitingul de la Mioveni au participat, pe langa angajatii Dacia, si alti sindicalisti afiliati la Blocului National Sindical (BNS). Liderul BNS, Dumitru Costin, a declarat ca la protestul de la Mioveni au fost prezenti sindicalisti de la Romaero Bucuresti, din domeniul energiei, transporturi si constructii. In plus, la protest au participat si sindicalisti ai principalilor furnizori ai Dacia.

Luni, aproximativ 11.000 de salariati, dintr-un total de aproape 14.000, s-au intors la serviciu dupa o vacanta fortata de o luna, insa au fost anuntati de catre conducerea societatii ca vor lucra doar doua saptamani, dupa care productia va fi suspendata pentru inca doua saptamani, in intervalul 26 ianuarie - 8 februarie.

Decizia de a sista din nou productia a fost luata ca urmare a scaderii pietelor auto, in special a celei din Romania, iar angajatii care intra in somaj tehnic primesc 85% din salariul brut, a anuntat, luni, producatorul de automobile.