Constructorul de automobile Dacia ia in calcul reducerea preturilor la autoturisme, insa nu a fost luata o decizie finala, a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele companiei.
“Dacia va aplica un procent de reducere din marja sa de profit. Tinta noastra este o reducere de pret la clientul final de 1.500-2.000 euro”, a precizat Stroe.

Dacia a fost pe plus anul trecut cu vanzari in crestere cu 12% fata de 2007, la 257.594 de automobile.

Exporturile Dacia au atins 172.886 unitati, cu 34,6 % mai mult fata de 2007. Doua treimi din vehiculele vandute in 2008 sub marca Dacia au fost inmatriculate in afara Romaniei. Compania a vandut anul trecut 84.708 unitati in Romania cu 17% mai putin decat in 2007.

Constructorul de automobile Dacia isi va suspenda activitatea pe o perioada de doua saptamani, in intervalul 26 ianuarie - 8 februarie 2009, ca urmare a cererii slabe, productia urmand sa fie reluata incepand cu data de 9 februarie 2009.

Brent Valmar, APIA: Exista un risc de pierdere a peste 100.000 de locuri de munca

Dacia ar putea disponibiliza 3.000-4.000 de angajati daca pana in aprilie lucrurile merg foarte prost si nu vor creste vanzarile de vehicule noi, a declarat directorul executiv de comunicare al Uzinei Dacia, Liviu Ion.

"Daca lucrurile continua ca pana acum pot declara ca nimeni nu doreste sa ia masuri extreme, dar s-ar putea ca Dacia sa fie nevoita sa faca disponbilizari" a spus Liviu Ion, citat de NewsIn.

Totodata, legat de acest subiect destul de mediatizat pot spune ca se va intampla acest lucru, respectiv disponibilizarea unor salariati, daca vanzarile de vehicule noi din Romania va avea acelasi procent scazut de 55% care s-a mentinut din octombrie si pana in decembrie", a adaugat Ion.

El a mentionat ca este nevoie de implementarea unor masuri urgente care ar trebui luate, cum ar fi pastrarea taxei auto care sa protejeze locurile de munca din Romania, continuarea Programului "Rabla" cu cele 60.000 de masini si incurajarea creditarii.

Luni, aproximativ 11.000 de salariati, dintr-un total de aproape 14.000, s-au intors la serviciu dupa o vacanta fortata de o luna, insa au fost anuntati de catre conducerea societatii ca vor lucra doar doua saptamani, dupa care productia va fi suspendata pentru inca doua saptamani, in intervalul 26 ianuarie - 8 februarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri