Audi AG a prezentat prototipul Sportback (foto) la Salonul Auto International din America de Nord, un coupe cu patru usi din care va rezulta modelul Audi A7.
Lansarea A7, pentru care vanzarile sunt estimate la 40.000 unitati pe an, este asteptata la Frankfurt Motor Show in toamna 2009, iar pretul va fi de peste 50.000 de euro, masina urmand sa fie comericalizata din 2010, potrivit presei internationale.

Noul Audi Sportback prezentat la Detroit dispune de o motorizare V6 TDI de 3,0 litri care elimina oxizii de azot cu pana la 90%. Motorul respecta limitele de emisii din S.U.A. si norma de poluare EURO 6, care este programata sa intre in vigoare in anul 2014. Audi Sportback are un consum de 5,9 litri de motorina la 100 de kilometri.

Audi utilizeaza pe acest model o directie electromecanica. Avantajul principal este, spre deosebire de sistemele de servodirectie conventionale, ca acesta consuma energie numai in timpul realizarii virajelor. In medie, acest lucru inseamna o economisire de 0,2 litri de carburant la 100 de kilometri, in functie de conditiile de rulare.

Modelul Audi Sportback coupé aree 1.800 de kilograme si un coeficient de rezistenta de 0,30. Noul Audi poate accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de sapte secunde si poate atinge viteza maxima de 245 km/h.

“Prototipul Audi Sportback este rezultatul eforturilor constante ale echipei Audi. Suntem siguri ca modelele derivate din acest prototip vor beneficia de un real succes in randul publicului atat la nivel international, cat si la nivel local.” a declarat Brent Valmar, director general Porsche Romania.

Prototipul Audi Sportback are o lungime de 4,95 m, latime de 1,93 m si inaltime de 1,40 m.
AUDI AG a vandut in 2008 un total de 1.003.400 de automobile, devenind astfel cel de-al treisprezecelea an-record consecutiv.

Audi produce automobile in Ingolstadt si Neckarsulm (Germania), Györ (Ungaria), Changchun (China) si Bruxelles (Belgia).

Compania este activa in peste 100 de piete in intreaga lume. Filialele detinute in totalitate de AUDI AG includ Automobili Lamborghini Holding S.p.A din Sant'Agata Bolognese, Italia si quattro GmbH din Neckarsulm.

Audi are in prezent 57.000 de angajati la nivel mondial, incluzandu-i pe cei 45.000 din Germania.
Pana in anul 2015, Audi planuieste sa-si mareasca semnificativ numarul de modele din portofoliu la 40. In 2009, marca Audi sarbatoreste implinirea a 100 de ani de existenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri