Grupul german Porsche Automobil Holding SE ar putea prelua producatorul suedez de camioane Scania pentru 31,6 miliarde coroane suedeze, echivalentul a 2,8 miliarde euro, a anuntat compania.

Perioada de valabilitate a ofertei este 21 ianuarie – 10 februarie 2009.

Porsche nu are un interes foarte mare in achizitia Scania, de aceea compania a oferit pretul minim cerut de lege, 68,52 coroane suedeze pentru fiecare actiune de tip A si 67,10 coroane suedeze pentru fiecare actiune de tip B.

Pe 5 ianuarie 2009, Porsche a anuntat ca si-a crescut interesul fata de Volkswagen AG, Wolfsburg, la 50,76 la suta, majorare ce ii ofera control indirect asupra companiei Scania.

Conform legilor suedeze, compania Porsche a fost obligata sa inainteze o oferta pentru actiunile Scania, care nu sunt sub control direct sau indirect.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri