Ministrul economiei, Christine Lagarde, a declarat saptamana trecuta ca guvernul va anunta probabil o serie de masuri pentru majorarea capitalului fabricantilor auto si pentru imbunatatirea finantarii pentru cumpararea de masini, insa Chatel a declarat in cadrul unui interviu publicat luni ca nu s-a luat inca nicio decizie, informeaza NewsIn.

"Nevoile fabricantilor de autoturisme nu tin neaparat de majorarea capitalului, insa, in schimbul ajutorului financiar, preluarea unei participatii in cadrul companiilor poate fi, uneori, o afacere corecta", a declarat Chatel pentru cotidianul Le Figaro.

Guvernul urmeaza sa se intruneasca astazi cu reprezentantii industriei auto si sa detalieze un plan de ajutor, in contextul scaderilor majore ale vanzarilor, din cauza crizei economice si a restrictiilor de creditare.

Citeste si:

Chatel a refuzat sa spuna cum ar ajuta statul companiile auto listate precum PSA Peugeot Citroen si Renault, insa a spus ca se iau in considerare diferite optiuni.

"Credite cu dobanzi convenabile, garantii de credit, obligatiuni convertibile, luam in calcul mai multe posibilitati", a spus acesta.

"Marea problema este ceea ce va fi oferit in schimb. Acest plan de sustinere nu va fi un cadou. Fabricantii auto vor trebui sa isi ia angajamentul de a mentine operatiunile in cadrul intreprinderilor din Franta", a adaugat Chatel, precizand ca planul este valabil si pentru companiile auto straine ce au fabrici in Franta.