Guvernul francez va acorda un ajutor de 5-6 miliarde euro constructorilor de autoturisme, a anuntat premierul francez François Fillon, in deschiderea unei reuniuni consacrate sectorului auto afectat de criza.
"Cred ca toate guvernele europene impartasesc aceasta parere si nu vom mai astepta. Este un caz de urgenta. Trebuie sa dam un raspuns rapid la nevoia de finantare a sectorului auto", a declarat Fillon, citat de AFP, relateaza NewsIn.

In acest context, presedintele Renault, Carlos Ghosn, a declarat marti ca "supravietuirea unui numar de constructori, furnizori si distribuitori" din sectorul auto este "pusa in pericol in lunile viitoare", considerand ca masurile de ajutor care au fost luate sunt insuficiente pentru traversarea crizei.

"Anii 2009 si 2010 se anunta dificili si decisivi" pentru industria auto, a declarat Ghosn.
Ministrul francez al industriei, Luc Chatel, a spus luni ca Franta ar putea prelua participatii in cadrul fabricantilor de autoturisme, in schimbul ajutorului financiar acordat industriei auto.

"Nevoile fabricantilor de autoturisme nu tin neaparat de majorarea capitalului, insa, in schimbul ajutorului financiar, preluarea unei participatii in cadrul companiilor poate fi, uneori, o afacere corecta", a declarat Chatel pentru cotidianul Le Figaro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri