“SEWS Romania a implementat o serie de masuri pentru a-si pastra in intregime salariatii si pentru a face fata acestei situatii extraordinare de pe piata, inclusiv prin masuri de reducere temporara a activitatii de productie si trimiterea angajatilor in somaj tehnic cu plata a 75% din salariu. Totusi, datorita perspectivelor foarte sumbre pentru anul 2009, SEWS Romania e fortata sa ia decizia drastica de reducere a numarului de angajati cu aproximativ 550 de salariati”, au declarat reprezentatii companiei.

Oficialii companiei precizeaza ca reducerea comenzilor de cablaje electrice a determinat reducerea angajatilor SEWS, aceasta fiind singura solutie.

“Incepand cu luna septembrie 2008, societatea noastra a fost afectata in mod direct de reducerea abrupta si masiva a comenzilor de cablaje electrice din partea clientilor nostri - constructori de automobile. Acest fenomen economic e o consecinta directa a crizei economice ce s-a rasfrant si asupra industriei auto. Totodata, mentionam faptul ca doar prin adoptarea acestei masuri drastice vom fi in masura sa asiguram viitorul pe termen lung al societatii noastre in Romania”, au spus reprezentatii companiei.

SEWS Romania are in prezent circa 4.500 de salariati in cele trei fabrici din Deva, Orastie si Alba Iulia.