"Mi se pare un gest necugetat sa investim banii statului si cu acesti bani consiliile de administratie sa decida acordarea unor superprime sefilor companiilor producatoare de automobile", a declarat ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, la postul de radio RTL.

"Sper ca vor avea destula responsabilitate ca sa ia ei insisi astfel de masuri", a adaugat Lagarde, a doua zi dupa ce a anuntat ca aloca 5-6 miliarde euro, ca sa acopere necesarul de finantare pe termen scurt al companiilor auto, relateaza AFP.

Guvernul a cerut, in schimb, angajamente ferme din partea constructorilor privind pastrarea productiei in Franta, dar si suprimarea bonusurilor si a dividendelor pentru sefi si actionari, informeaza NewsIn.

Citeste si:

Grupul Renault, la care statul detine 15%, a anuntat deja ca sefii sai nu vor primi prime anul acesta. Carlos Ghosn, presedintele grupului Renault, incasase anul trecut o prima de 1,392 milioane euro.

In ceea ce priveste PSA Peugeot Citroen, seful companiei Christian Streiff a spus ca statul nu ar trebui sa se substituie conducerii companiilor, nici actionarilor si a precizat ca asupra acestor aspecte va decide consiliul de supraveghere si comitetul de remuneratie al grupului.

In 2007, Streiff a luat o prima de 995.000 de euro, la o remuneratie totala de 1,9 milioane euro.