Producatorul auto General Motors Corp. (GM) a anuntat ca a primit cu intarziere 5,4 miliarde dolari din partea guvernului american, in cadrul unui fond guvernamental de urgenta, destinat ajutorarii companiei ce intampina dificultati financiare.
"GM a confirmat ca a primit cea de-a doua transa a imprumutului din partea Departamentului Trezoreriei din Statele Unite", a declarat purtatoarea de cuvant a companiei, Renee Rashid-Merem, anunta Reuters.

Directorul operational al GM, Fritz Henderson, anuntase marti seara ca producatorul auto ar fi ramas fara lichiditati si ar putea cere sa intre sub incidenta legilor care se aplica institutiilor falimentare in cazul in care nu va primi restul banilor din partea guvernului.

De asemenea, GM a anuntat ca a vandut la nivel mondial 8,35 milioane de masini in 2008, mai putin decat Toyota, primul constructor auto din lume, care a vandut in aceeasi perioada 8,97 milioane de autoturisme, informeaza NewsIn.

Infiintata in 1908, General Motors are astãzi aproximativ 252.000 de angajati in toatã lumea. Are sediul general la Detroit si isi fabricã autovehiculele si camioanele in 35 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri