BMW Group Romania, reprezentanta marcilor premium BMW si Mini, a livrat anul trecut 267 unitati Mini, in crestere cu 37% fata de anul 2007, potrivit companiei.
Cele mai mari cresteri in 2008 le-a avut modelul Mini One, de 50% fata de 2007, la 66 de unitati. Varianta Mini Cooper a inregistrat anul trecut un avans de 33% fata de 2007, la 201 unitati.

Mini are un pret de pornire de 14.080 euro fara TVA pentru modelul One cu un motor de 1,4 benzina 95 CP si de 16.080 euro fara TVA pentru Cooper cu motor de 1,6 benzina 120 CP.

Pe piata germana, Mini Cooper si Mini Cooper Cabrio au cea mai buna valoare de revanzare potrivit studiului “Wertmeister” (Campionul valorii) realizat de revista germana Autobild.

La baza studiului „Wertmeister“ sunt estimarile pentru valoarea de revanzare dupa trei ani a automobilelor noi inmatriculate in 2009. Acestea sunt realizate de institutul de cercetare Bähr & Fess Forecasts. Pentru Mini Cooper valoarea reziduala este estimata la 67%, in timp ce pentru Mini Cooper Cabrio aceasta se situeaza la 70%.

“Acest studiu este unul cu o deosebita importanta si pentru noi: demonstreaza ca modele noastre pot fi o investitie foarte rentabila si in acelasi timp confirma succesul pe cea mai mare piata europeana. In consecinta, avem toate motivele sa credem in succesul Mini si pe piata romaneasca” a precizat Cristi Vlasin, sales manager BMW Group Romania.

Studiul Wertmeister are o traditie de sase ani si este organizat de revista auto cu cel mai mare tiraj din Europa - Auto Bild.

BMW Group va aduce in Romania in a doua jumatate a anului modelul X6 ActiveHybrid, prezentat in ianuarie la Detroit. BMW X6 ActiveHybrid va dispune de un motor V8 de 4,4 litri si un motor electric pentru a furniza 420 CP.

Compania va mai lansa in Romania in primul trimestru din 2009 noul roadster BMW Z4 si noua generatie Mini Cabrio.

BMW a lansat anul trecut pe piata romaneasca noul Seria 1 Coupe si Cabrio, X6, Seria 3 si Seria 7, M3 cabrio.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri