Constructorul de masini de lux Bentley va suspenda productia la fabrica Crewe din Anglia, timp de sapte saptamani, in martie si aprilie, intrucat cererea este in continuare slaba, potrivit AP.
Reprezentantul companiei Bentley, Mike Hawes, a precizat ca scaderea cererii pentru masini a determinat Bentley sa recurga la aceasta solutie. “Suntem in aceeasi situatie ca si alti producatori auto, care iau masuri similare”, a spus Hawes.

Acesta a refuzat sa spuna ce economii va face compania detinuta de Volkswagen AG in urma pauzei.

Uzina Crewe a produs 7.600 de masini in 2008, cu 24% mai putin decat in 2007. Modelele Bentley au in Marea Britanie un pret de vanzare intre 170.000 de dolari si 340.000 de dolari.

Productia de masini in Marea Britanie a scazut aproape la jumatate in luna decembrie 2008. Pe intregul an 2008, productia a scazut cu 6%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri