Previziunile pentru vanzarile de masini noi in Germania, de 2,9 milioane unitati, ar putea fi depasite datorita masurilor luate de guvernul german, de a oferi 2.500 euro pentru o masina de peste 9 ani vechime, a spus presedintele Asociatiei Constructorilor Auto germani (VDA), potrivit guardian.co.uk
Dealerii auto din Germania au inregistrat comenzi dupa ce guvernul a anuntat ca ofera 2.500 euro pentru o masina de peste 9 ani vechime.

Matthias Wissmann, presedintele VDA, considera ca vanzarile de masini noi ar putea depasi anul acesta estimarile de 2,9 milioane unitati, atingand nivelul din 2008, de 3,09 milioane masini.

“Avem acum sansa de a depasi pragul de 3 milioane unitati daca guvernul va respecta planul”, a spus oficialul VDA, referindu-se la fondurile de 50 de miliarde euro.

Industria de masini din Germania are 1,1 milioane de angajati, fiind unul din cele mai importante sectoare ale economiei germane.

Criza economica a afectat constructorii auto germani, care au fost nevoiti sa reduca programul de munca, sa prelungeasca concediile, sau sa inchida fabricile temporar si sa disponibilizeze angajati pentru a micsora productia. Volkswagen, Daimler, BMW si Porsche si-au redus anul acesta orele de lucru la unele uzine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri