AutoItalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, a comercializat anul trecut 10.070 de autoturisme Fiat, in crestere cu 3,5% fata de 2007.
“In 2008, Fiat Turisme urca doua locuri in clasamentul importatorilor auto si isi consolideaza pozitia de lider al pietei de vehicule comerciale. Cu un total de 10.070 unitati, divizia Fiat Turisme a incheiat anul 2008 pe locul 7 in topul importatorilor, depasindu-si principalii competitori si castigand doua locuri fata de pozitia din 2007”, au precizat reprezentantii AutoItalia.

Cota de piata Fiat a crescut anul trecut cu 0,6%, la 3,72%.

In 2008, Fiat si-a extins portofoliul la 10 modele, prin lansarea lui Fiat 500 si a noului Fiat Croma, si a introdus garantia de 5 ani pentru toate autoturismele comercializate.

Cele mai vandute modele au fost Fiat Linea (1.689 unitati), Fiat Grande Punto (1.620) si Doblo Panorama (1.521 unitati), urmate de Fiat Bravo (1.083 unitati), un model care a crescut in doar cateva luni de la 20-40 de unitati lunar la peste 150.

Galerie foto autoturisme Fiat

Fiat 50 a adus in premiera in Romania o noua modalitate de finantare si a oferit o solutie viabila de cumparare in contextul actual al pietei.

In segmentul vehiculelor comerciale, Fiat Professional este pentru a 9-a oara lider incontestabil al pietei de profil, cu o cota de piata de 15% din piata totala si 20% din piata de import.

De asemenea, Doblo Cargo ramane pentru al saselea an cel mai vandut van din clasa sa, atingand in 2008 un volum de 1.923 de unitati, in timp ce Fiat Fiorino, cel mai recent model din gama Fiat Professional, a fost ales Van of the Year 2009.

AutoItalia Group va finaliza in 2009 o serie de investitii, prima finalizata urmand sa fie noul complex integrat din cartierul Colentina (cu o valoare de 4-4,5 mil. euro), iar ulterior vor fi inaugurate in cadrul retelei de concesionari 4 noi locatii in tara si 10 noi complexuri auto integrate in care vor fi relocate showroom-urile deja existente.

Compania va lansa anul acesta pe piata romaneasca Alfa Romeo MiTo, Fiat Qubo si un model decapotabil Maserati.

La nivel international, Grupul Fiat a semnat recent un acord de preluare a 35% din actiunile companiei americane Chrysler, urmand ca in urmatorii 2 ani sa patrunda pe piata auto americana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri